neděle 4. května 2014

I'm leaving on a jet plane...

No, ještě ne, ale budu. Už brzy...
Jak jsem slíbila, tak také činím. Match přišel velice brzy. Ale i tak byl stresující a rozhodně jsem ráda, že už je za mnou. Kam poletím? Do Michiganu, relativně blízko k městu Detroit. Blíž vám to nepovím, protože vám do toho nic není. Každopádně v tomto článku vám přiblížím, co se asi tak dělo. A taky co se bude dít teď.

První rodinka se ozvala již po krátkých sedmi hodinách v matching a co si budeme povídat, pěkně mi to zvedlo sebevědomí. To jsem však ještě netušila, co mě přesně čeká. Rodinka pocházela z Californie, od města San Diego. Měli svá pro a proti a myslím, že ani match s nimi by nebyl k zahození. Vlastně jsem nad tím i přemýšlela. Chvilku. Nakonec jsem se díky událostem následujících dní rozhodla, že rodina je fajn, ale ne fajn pro mě. Nebyli to, co jsem chtěla. A tak jsem to nechala plynout.

Rodinka číslo dvě si mě přidala do "interrested" hned den poté. Byli kousek od New Yorku, všechno u nich se mi zdálo tisíckrát lepší. Ihned jsem jim psala, měla jsem opravdu zájem a nervozitou jsem ani nespala. Ale odpověď nikde. To bylo poprvé, co jsem se bála, že jsem udělala něco špatně. Byli v mé vysněné lokalitě, věk dětí byl ideální, nabízeli tolik výhod pro aupair až to bylo děsivé. Prostě všechno. Jen neodepsali. Po dvou dnech jsem se smířila s tím, že je nechám být. A také, že nechám být i San Diego. Byl to totiž právě New York, co mi otevřel oči v tom, že rodinky, které nabízejí, co chci já, opravdu existují. A tak jsem se zařekla, že dobrý je za tři, a že to já nechci.

Pak přišla rodinka číslo tři, o další dva dny později. Lokalita, o které jsem do té doby asi ani nepřemýšlela. Michigan, nedaleko od Detroitu. Dopis měli zajímavý, seděli mi mnohem víc, než předchozí dvě rodinky. Bylo to vlastně jen místo, kde bydleli, co mě trochu nechávalo na vážkách. Nevěděla jsem, co napsat do emailu, když mi přišel email od HM, opravdu osobní a ukazoval, jak nadšená je, že mě objevila. První skype proběhl téměř ihned a bez ohledu na lokalitu jsem se zamilovala. Dva dny na to měl být druhý skype, vyměnily jsme si s HM maily, dostala jsem kontakt na jejich současnou aupair, a já už si pomalu začala vyhledávat informace o Michiganu.

Toho dne ráno, kdy byl naplánován druhý skype, se ozval New York. A já byla rázem na vážkách. Radila jsem se se všemi, co mám udělat, jak to vyřešit. Nakonec jsem se rozhodla, že Michigan dostane přednost přede všemi, protože jsme si opravdu rozuměli a já to odmítla zahodit kvůli vysněné lokalitě. Večerní skype proběhl s tím, že po něm napíšu rodinám z NY a SD co dál. Ukázalo se, že i Michigan měli interview s další aupair. Ale preferovali mě. A já preferovala je. A tak jsme se dohodli na match. Dnes jsem oficiálně podepsala smlouvu s rodinkou. Už jen čekám, až se mi změní aupair room a přijdou mi dokumenty k vízu, abych si mohla naplánovat výlet na ambasádu. Odlétám 4.8. a pevně věřím, že mě čeká největší dobrodružství mého života!

4 komentáře:

  1. Gratuluju! Já jsem o Bostonu taky nikdy nepřemýšlela, jediný co jsem věděla že tam byl před rokem teroristický útok a že je tam hodně čechů:) No a teď mi to příjde jako nejlepší místo na světě! Budeš to mít určitě super, napiš něco o rodině:))

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulace. Člověku se často děje to, co chce a nějak se to vyvrbí. Já bych třeba zvolila tu třetí už jen za ten ochotný přístup, který u té druhé rodinky tak trochu chyběl. No a držím palce, aby vše dopadlo podle tvých představ. Tiše ti také závidím, protože bych hned někam vypadla.

    OdpovědětVymazat
  3. Bude ti tam fajn :) rodinka zni super a seš u jezer, to je krásný místo. Škoda jen, že tak daleko ode mne :D

    OdpovědětVymazat
  4. jéééé. tak to gratuluju! jsem zvědavá na sebe =D každopádně přeju hodně štěstí a ať všechno dobře dopadne! =))

    OdpovědětVymazat